Despre noi

Dorinta noastra este ca gradina dumneavoastra sa devina, cu ajutorul nostru, gradina pe care ati visat-o intotdeauna.

Contactati-ne !

Amenajare gazon

     

     Gazonarea este un proces foarte important in amenajarea unei gradini, conferindu-i acesteia acel aspect de proaspat si uniform pe care vi-l doriti.    

   Gazonarea gradinii se poate face prin doua modalitati: gazonare prin insamantare si gazonare prin rulouri de gazon.

     Gazonarea prin insamantare, sau plantarea gazonului este un proces  de lunga durata. Pentru obtinerea unui gazon de calitate prin insamantare este nevoie de mai multi pasi de urmarit cu atentie: alegerea unei seminte de gazon profesionala si potrivita gradinii dumneavoastra, existand mai multe tipuri de gazon si anume samanta de sport, umbra, soare, si altele; pregatirea terenului in mod corect, pregatirea patului germinativ, insamantarea care trebuie sa fie uniforma , respectarea cantitatii de seminte gazon necesare unei gazonari perfecte, tavalugirea gazonului si folosirea unui sistem de irigat automat asigurandu-se astfel cantitatea necesara de apa.

       Gazonarea folosindu-se rulouri gazon este metoda cea mai rapida pentru a avea un gazon uniform si dens. Avantajul gazonarii folosind rulouri de gazon este ca poate fi luat in folosinta la foarte scurt timp de la montare, dupa ce se inradacineaza, in aproximativ 7-10 zile. Montarea gazonului prin rulouri gazon necesita profesionalism si o forta de lucru considerabila, punandu-se accent pe pregatirea corespunzatoare a terenului, pe tavalugire obtinandu-se legatura intre sol si radacinile gazonului din rulou.


        De retinut este ca primele udari trebuie sa fie abundente si mai frecvente, recomandarea noastra fiind sa folositi un sistem de irigat automat asigurandu-se astfel cantitatea necesara de apa.

       Atentie ! Daca intretinerea se face de catre beneficiar, in funtie de plante si de tipul gazonului, va recomandam ca irigarea sa fie facuta dimineata pana in ora 9, si seara dupa ora 18, pe timp de vara. Iarna nu se uda plantele si gazonul. Se imbunatatiesc proprietatile solului cu ingrasamant cu eliberare lenta - 6 luni (topire). 

         Pentru a facilita cresterea gazonului si pentru a isi pastra umiditatea precum si pentru a preveni craparea pamantului in lunile secetoase de vara, pamantul trebuie imbunatatit cu o anume cantitate de nisip.

             Va stam la dispozitie pentru consultanta gratuita la telefon. Nu ezitati sa ne contactati !

Copyright © 2013    Servicii oferite    Produse oferite    Contact